AHSEN DENEĞİ

ETİMESGUT’DA ÖĞRENİM GÖREN İLKOKUL ve ORTAOKUL (3-4-5-6-7-8.SINIF) ÖĞRENCİLERİ ARASINDA HADİS EZBERLEME YARIŞMASI

AHSEN DERNEĞİ olarak üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Hadis Ezberleme Yarışmasının amacı;  Hz.Peygamber (SAV)’in günlük yaşama dair sözleri ile öğrencilerimizin bilinçlenmesi, Allah Rasulü (SAV)’in sevgisinin kazanılması, kardeşlik duygularımızın pekiştirilmesine katkı sağlamaktır.

YARIŞMA KURALLARI

1)Yarışmaya ETİMESGUT ilçe sınırları içinde ilkokul ve ortaokulda (3,4,5,6,7,8.sınıf)okuyan tüm öğrenciler katılabilirler.

2) Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 16 Ocak -17 Şubat 2017 tarihleri arasında               www.ahsendernegi.com  adresinden online formu doldurmak suretiyle yada Ahsen derneğimizden  müracaat yapabileceklerdir.
3) Yarışma 2 kategoride yapılacak olup, yarışmaya katılacak öğrenciler:

a) 3-4-5’inci sınıflar; minimum 40 Hadisin Türkçe anlamını

b) 6-7-8’nci sınıflar; minimum 50 Hadisin Türkçe anlamını ezbere okumak zorundadırlar.

4)Yarışmada ezberlenmesi istenen hadisler www.ahsendernegi.com  adresinden ya da AHSEN DERNEĞİ’ den temin edilecektir.
5)Yarışmada Hadislerin kaynağı istenmeyecektir.

6) Yarışmada sınıf durumuna göre ezberlenmesi istenen zorunlu hadislerin dışında               www.ahsendernegi.com adresinden yayınlanacak yada verilecek Hadis kitabında ki Arapça ve Türkçe metniyle ezberlenen her hadis için ek puan verilecektir.

7) Hadisler yavaş ve anlaşılır şekilde okunacaktır. Bu puanlamaya etki edecektir.
8) Hadisler verilen metindeki kelimelerle ezberlenecek, metinde olmayan bir kelimenin söylenmesi veya eksik söylenmesi puanlamayı etkileyecektir.
9) Yarışma     sınavı     18 ve 19 MART 2017     tarihlerinde     saat    08:00’da     Derneğimizin TOPÇU MAHALLESİ 1537.SOKAK NO:3 ETİMESGUT-ANKARA adresinde yapılacaktır.
10) Yarışmada iki kategoride dereceye giren katılımcılardan 150 öğrenci çeyrek altın ile ödüllendirilecektir. (3-4-5. Sınıf 75 Çeyrek Altın  +  6-7-8. Sınıf 75 Çeyrek Altın)
11) ÖDÜL TÖRENİ: 08 Nisan  2017 saat 14:00’da Etimesgut KORKUT ATA KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ’nde yapılacaktır.

AHSEN DERNEĞİ

Topçu mahallesi 1537.sokak no:3

(0 312) 260 84 44 – 34           (0 506) 120 8095

Başvuru formu ve yarışmaya katılım için www.ahsendernegi.com adresinden ulaşabilirsiniz