AHSEN DERNEĞİ

ETİMESGUT’TA ÖĞRENİM GÖREN İLKOKUL ve ORTAOKUL(3-4-5-6-7-8.SINIF) ÖĞRENCİLERİ ARASINDA HADİS EZBERLEME YARIŞMASI

AHSEN DERNEĞİ olarak 6.’sını gerçekleştireceğimiz HADİS EZBERLEME YARIŞMASI’nın amacı;

Hz. Peygamber (S.A.V)’in günlük yaşama dair sözleri ile öğrencilerimizin bilinçlenmesi, Allah Rasulü (S.A.V)’in sevgisinin kazanılması, kardeşlik duygularımızın pekiştirilmesine katkı sağlamaktır.

YARIŞMA KURALLARI

1)Yarışmaya Etimesgut ilçe sınırları içinde ilkokul ve ortaokulda (3,4,5,6,7,8.sınıf) okuyan tüm öğrenciler katılabilirler.

2) Yarışmaya katılacak öğrenciler 12 Aralık 2022 – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında  www.ahsendernegi.com adresinden müracaat yapacaklardır.

3) Yarışma 2 kategoride yapılacak olup, yarışmaya katılacak öğrenciler:

a) 3-4-5’inci sınıflar; Hadis Kitabındaki 120 hadisten en az 40 Hadis-i Şerifin Türkçe anlamını ezberleyenler yarışmaya katılabilecektir.

b) 6-7-8’nci sınıflar; Hadis kitabındaki 120 hadisten en az 50 Hadis-i Şerifin Türkçe anlamını ezberleyenler yarışmaya katılabilecektir.

c) Ödül Sıralaması 120 Hadis ezberleyenden aşağıya doğru puanlamaya göre  değerlendirilecektir.

4)Yarışmada ezberlenmesi istenen hadisler www.ahsendernegi.com adresinden, ilkokul ve ortaokullardan ve Ahsen Derneği’nden Hadis Kitabını temin edebileceklerdir.

5) Yarışmada sınıf durumuna göre ezberlenmesi istenen Hadis kitabındaki 120 Hadis-i Şeriften Arapça ve Türkçe metniyle ezberlenen her hadis için ek puan verilecektir. (Arapça 10 puan, Türkçe 10 puan).

6) Hadis-i Şerifler yavaş ve anlaşılır şekilde okunacaktır. Bu puanlamaya etki edecektir.

7) Hadis-i Şerifler verilen metindeki kelimelerle ezberlenecek, metinde olmayan bir kelimenin söylenmesi veya eksik söylenmesi puanlamayı etkileyecektir.

8) Hadis-i Şerifler ezberlenirken, Allah Resûlü (sav) şöyle buyurmuştur, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur, Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur, sözlerinden başlanıp hadis metninin sonuna kadar ezberlenecektir.

9) Yarışma sınavı 11 – 12 Mart 2023 tarihlerinde saat 08:30’da derneğimizin Topçu Mahallesi 1537. Sokak No:3 Etimesgut/ANKARA adresinde yapılacaktır.

10) Yarışmada iki kategoride dereceye giren katılımcılardan toplam 100 öğrenci 1000 (BİN)’er Türk lirası ile ödüllendirilecektir. (3-4-5. Sınıf 50 öğrenci + 6-7-8. Sınıf 50 öğrenci)

11) ÖDÜL TÖRENİ: Tören tarihi ve yeri ayrıca web sitemizden ve SMS yoluyla katılımcılara duyurulacaktır.

AHSEN EĞİTİM KÜLTÜR SANAT YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Topçu Mahallesi 1537. Sokak No:3 Etimesgut/ANKARA

0 (312) 260 84 44 0 – (506) 120 80 95

Başvuru formu ve yarışmaya katılım şartlarına www.ahsendernegi.com adresinden ve afişimizde bulunan QR KODU okutarak ulaşabilirsiniz.

One thought on “HADİS YARIŞMASI KURALLARI

Comments are closed.